ASC201016 Docent Nederlands 0,7 fte in Eindhoven

Het Antoon Schellenscollege is een kleinere VMBO-onderbouwschool waar de mogelijkheden van de leerlingen centraal staan. Leerlingen worden binnen en buiten de lessen voortdurend uitgedaagd om in een veilige leeromgeving hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen en hun autonomie te vergroten. Wij willen hiermee bereiken dat zij optimaal mogelijkheden benutten in het vervolgonderwijs en de samenleving. We werken daarbij effectief en betekenisvol samen met de ouders en de bredere omgeving.

Op ’t Antoon bieden we VMBO-onderbouwonderwijs op de niveaus vmbo basis, -kader en –theoretisch aan leerlingen die in het regulier onderwijs een ondersteuningsbehoefte hebben (sociaal- emotioneel en weerbaarheid, leerachterstanden, dyslexie en dyscalculie en autisme). Deze leerlingen hebben baat bij dát wat ons onderwijs beoogt. Na klas 2 zijn de leerlingen klaar om hun opleiding op een andere school in klas 3 te vervolgen. Ze hebben dan een solide kennisbasis, geprikkelde leergierigheid, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Wij zijn op zoek naar een **docent Nederlands, 0.7 fte**.

Als docent Nederlands verzorg je niet alleen lessen Nederlands voor onze leerlingen. Je hebt ook een rol in het invullen van de ontwikkelleertijd (OLT). Ontwikkelleertijd neemt een prominente plek in in de Antoonroute. Binnen OLT werken leerlingen aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling, hun portfolio/LOB, brengen ze basiskennis van de kernvakken op orde en/of kiezen ze vakken op basis van hun interesse. Bij de invulling van de OLT hebben leerlingen een grote mate van zelfverantwoordelijkheid voor het behalen van hun eigen doelen. Dat vraagt van jou om een coachende houding naar leerlingen en tegelijkertijd dat jij als docent ook vakoverstijgend kan werken en denken.

Functie-inhoud en functie-eisen:

– je verzorgt lessen Nederlands voor onze leerlingen;
– je hebt een rol in het invullen de ontwikkelleertijd (OLT) en verzorgt lessen gericht op begeleiding en ondersteuning op verschillende leer- en vakgebieden.
– je hebt een coachende houding naar leerlingen en kunt vakoverstijgend denken en werken;
– je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van taalontwikkeling, algemene ontwikkeling, het sociaal-emotionele aspect en weerbaarheid, leerachterstanden, dyslexie en dyscalculie en/of autisme;
– je bent in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid Nederlands.

Is je interesse gewekt? Dan kun je tot en met 1 november 2020 solliciteren via OMO.nl. We zien je sollicitatie graag verschijnen.

Het betreft een dienstverband als docent LB voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Als je nog vragen hebt over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Marion Intven, teamleider, via telefoonnummer 040 – 2453220. Meer informatie over Antoon Schellenscollege kun je vinden op www.antoonschellenscollege.info

Solliciteer