Docent 1e graads Nederlands (vacaturenr. 3685) in Horst

Laat jij graag leerlingen het belang van de Nederlandse taal inzien? Lukt het jou om deze leerlingen jouw kennis van een van de moeilijkste talen om te leren, toch op een boeiende manier over te brengen? Geef jij op een zinvolle manier les, zorg je voor voldoende afwisseling en heb jij affiniteit met onze doelgroep?

Nederlands een moeilijke taal? Niet voor jou! En dat breng jij graag over op jouw leerlingen. Wij zoeken een enthousiaste 1e graads docent Nederlands voor het Dendron College voor het verzorgen van 16 lessen waarvan 1 klas havo 2 en de overige lessen zijn in de 2e fase. Daarnaast behoort het mentoraat tot je taken. Dit zal zijn van een havo 4 klas. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van inspirerende en uitdagende lessen in het vak Nederlands aan onze leerlingen. Je neemt ze tijdens jouw lessen mee op een ontdekkingstocht door de historie en de toekomst van de Nederlandse taal. Je weet te differentiëren en de lesstof op verschillende manieren uit te leggen en door jouw manier van lesgeven weet je jouw leerlingen te prikkelen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ook geef je ze voldoende om te ontdekken en zelf te leren. Je bent een coach voor je leerlingen en tegelijkertijd een prettige energieke collega voor je team. Je ontwikkelt nieuwe lesplannen, handelt voorkomende administratieve werkzaamheden behorende bij jouw functie af en levert op een proactieve wijze een bijdrage binnen onze sectie Nederlands. Je hebt tevens oog en aandacht voor de samenwerking met regionale partners om ook voor jouw vakgebied het 'buitenschools leren' in te kunnen zetten.

Het betreft een dienstverband van ongeveer 0,7 fte. En de startdatum is uiterlijk 1 november 2022.

Wij vragen

 • Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor de Nederlandse taal;
 • Ervaring in het geven van lessen in het vak Nederlands;
 • Affiniteit met lesgeven in de 2e fase;
 • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
 • Een eerstegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Nederlands;
 • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Nederlands maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend;
 • Bekendheid met regionale mogelijkheden om voor het vak Nederlands het 'buitenschools leren' te stimuleren.

Wij bieden
Een aantrekkelijk primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket:

 • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13de maand
 • 12 weken vakantieverlof per jaar
 • een keuzebudget, naar eigen inzicht in te zetten, voor extra verlof, kinderopvang of een extra uitkering
 • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet of fitnessabonnement te kopen
 • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Geïnteresseerd?
Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Jos van der Donk via j.vanderdonk@stichtinglvo.nl.

Overige informatie
Het Dendron College is een middelbare school die onderwijs verzorgt aan ruim 1800 leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium. Wij geven oprechte en individuele aandacht aan elke leerling. We werken doordacht aan onderwijsinnovatie met als doel leerlingen leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces te nemen. Wij zijn een persoonlijke school, waar onderwijs wordt gegeven van hoogwaardige kwaliteit, voor iedereen op maat. Daarnaast willen wij als school nadrukkelijk deel uitmaken van de plaatselijke gemeenschap. Dit doen we door onze leerlingen niet alleen binnen onze school voor te bereiden op hun rol in de maatschappij, maar ze ook steeds meer ín die maatschappij zelf te laten leren. Hiervoor werken we nauw samen met bedrijven, instanties en projecten in onze regio als onderdeel van het zogenaamde ‘buitenschools leren’. Onze leerlingen van nu zijn immers de burgers van de toekomst!

Solliciteer