Docent Nederlands (eerstegraads) in Lelystad

Samen met je collega’s vormgeven aan vernieuwend onderwijs dat aansluit bij de behoefte van onze leerlingen in de bovenbouw havo en vwo.

Samen met je collega's vormgeven aan vernieuwend onderwijs dat aansluit bij de behoefte van onze leerlingen in de bovenbouw havo en vwo.

Binnen onze sectie Nederlands hebben wij – in elk geval tot de zomer van dit schooljaar – plek voor een vervangend eerstegraads docent Nederlands. Met jouw vakkennis en hart voor de doelgroep, bereid jij onze havo/vwo-leerlingen in de bovenbouw voor op hun toekomst. Vanuit jouw onderwijsvisie weet jij jouw leerlingen precies in hun kracht te zetten. En jouw lesmethodes? Die gaan het liefst buiten de traditionele en klassieke manier van onderwijzen om. Dat doe je natuurlijk in nauwe samenwerking met je directe collega's. Een geweldige uitdaging die jij zonder twijfel aan durft te gaan. Bij Porteum in Lelystad, een school waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst open liggen.

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Op Porteum kijken we naar de toekomst, want daar ligt de focus echt op alle individuele leerlingen. Jij bent dé docent Nederlands die jouw leerlingen stuk voor stuk kent. Je weet wat ze nodig hebben. School is namelijk niet alleen nieuwe kennis vergaren, het helpt je ook vormen wie je bent. Met die mindset help jij jouw leerlingen voor, tijdens én na lestijden. Je staat voor ze klaar wanneer nodig. De lijnen zijn helder, maar daarbinnen krijg jij alle ruimte om – samen met jouw team – een eigen creatieve invulling te geven aan jouw lessen. Want dit is precíes de reden waarom je in het onderwijs bent gestapt. Jouw frisse aanpak begint bij het:

 • op creatieve wijze verzorgen van het vak Nederlands.
 • optreden als een inspirerend coach voor jouw mentorleerlingen.
 • samenwerken met jouw collega's om verder vorm te geven aan vernieuwend onderwijs.

Samen is beter
De nieuwe, moderne en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar je met leerlingen en collega's samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Wat ons betreft maak jij zo snel mogelijk de sectie Nederlands binnen Porteum Lyceum (havo, atheneum en gymnasium) compleet. Je werkt samen met vakkundige en enthousiaste docenten, die graag in ontwikkeling blijven en denken in mogelijkheden, net als jij! Want in een nieuwe school is nog niet alles vanzelfsprekend. Dat biedt uitdagingen maar zeker ook kansen.

Jouw lef wordt beloond

 • een tijdelijke aanstelling gedurende de afwezigheid van onze collega tot diens terugkeer, maar uiterlijk tot en met 31 juli 2023.
 • brutomaandsalaris tot € 5087 (LC) plus eindejaarsuitkering.
 • reiskostenvergoeding.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • pensioenregeling.

Meer dan een docent
Uiteraard heb je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid docent Nederlands. Ook bezit je een mindset van een echte pionier; iemand die buiten de getekende kaders durft te kijken. Want iemand die de leefwereld van de leerlingen begrijpt, kan ernaar handelen. Je bent meer dan een docent Nederlands voor de leerlingen en jouw toekomstige collega's, je bent een inspiratiebron die:

 • het onderwijs naar een hoger niveau durft te tillen.
 • een innovatieve blik op de toekomst van het onderwijs heeft.
 • samenwerken hoog in het vaandel heeft.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú
Jij maakt direct werk van kansen. Laat zien dat jij als docent Nederlands het lef hebt dat past bij Porteum.

Solliciteren
Vul het sollicitatieformulier in en verzend deze vóór 13 februari 2023, want dan sluit de vacature.

Deze vacature is eventueel ook uit te breiden naar 1,0 fte met 0,6 fte reguliere uren tweedegraads docent Nederlands. Mocht je daarin interesse hebben, geef het dan aan bij je sollicitatie.

Meer informatie
Vragen over deze vacature? Onze afdelingsleider Sandra Kerkhof, beantwoordt ze graag via s.kerkhof@porteum.nl

Voor meer informatie over onze toekomstvisie kun je terecht bij ons hoofd personeelszaken, Els den Boer, via e.den.boer@porteum.nl

Solliciteer