Docent Nederlands (eerstegraads) in Lelystad

Als eerstegraadsdocent Nederlands op Porteum zie jij jouw leerlingen in het havo en vwo écht staan. En jouw invloed reikt verder dankzij jouw innovatieve blik op het onderwijs.

Als eerstegraadsdocent Nederlands op Porteum zie jij jouw leerlingen in het havo en vwo écht staan. En jouw invloed reikt verder dankzij jouw innovatieve blik op het onderwijs.

Een woord is meer dan letters, net zoals jouw klas meer is dan een aantal leerlingen. Als eerstegraads docent Nederlands begeleid jij onze leerlingen, met name in de bovenbouw van het havo en vwo, moeiteloos op weg naar hun examen. Daarbij ga jij alleen voor het hoogst haalbare resultaat, voor élke leerling. Want jouw onderwijsvisie gaat verder dan lesgeven alleen.

Met 39 lessen, waarvan 8 in de onderbouw, hebben wij plek voor twee eerstegraadsdocenten Nederlands.
Een mooie uitdaging die jij zonder twijfel aan durft te gaan. Grijp die kans op Porteum in Lelystad. Een school die volop in ontwikkeling is en waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst open liggen.

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Jouw focus op de leerlingen is net zo scherp als het direct spotten van de kleinste dt-foutjes. School is namelijk niet alleen nieuwe kennis vergaren, het helpt je ook vormen wie je bent. Met die mindset help jij jouw leerlingen voor, tijdens en na lestijden, op weg naar hun examen. Je staat voor ze klaar wanneer nodig. Dat geldt in het bijzonder voor de 15 leerlingen uit 5 havo die jij coacht. En jouw lesmethodes? Die gaan het liefst buiten de traditionele en klassieke manier van onderwijzen om, want we staan aan het begin van een nieuw tijdperk. Jij laat jouw creativiteit los als docent Nederlands bij het:

 • verzorgen van het vak Nederlands aan onze leerlingen in, met name de bovenbouw van, het havo en vwo.
 • samenwerken met collega's om inhoudelijk vorm te geven aan kwalitatief goed onderwijs.

Samen is beter
In augustus 2021 openden we de deuren van onze hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen. Dé plek waar je met leerlingen en collega's samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Zo snel mogelijk maak jij de sectie Nederlands in het bovenbouwteam Natuur & Onderzoeken en Maatschappij & Ondernemen van Porteum Lyceum (havo/vwo) compleet. Gebouw Peil is jouw thuishaven waar je samenwerkt met vakkundige en enthousiaste docenten, die graag in ontwikkeling blijven en denken in mogelijkheden. Net als jij! Want in onze school gaat al veel goed, maar er is nog genoeg winst te behalen. Dat biedt uitdagingen maar zeker ook kansen.

Jouw lef wordt beloond

 • brutomaandsalaris op basis van kennis en ervaring tot € 5.087 (LC) en mogelijk tot € 5.784 (LD)
 • een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • reiskostenvergoeding.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • Pensioenregeling.

Meer dan een docent
Uiteraard heb je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid docent Nederlands. Je weet wat er komt kijken bij het lesgeven aan examenklassen. Daarnaast ben je een echte pionier en durf je initiatief te nemen als je weet dat het de leerling verder helpt. Maar bovenal ben je voor Porteum een docent Nederlands die:

 • gedreven zoekt naar mogelijkheden het (eigen) onderwijs te verbeteren.
 • een innovatieve blik heeft op de toekomst van het onderwijs.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú
Jij maakt werk van kansen. Laat zien dat jij als eerstegraads docent Nederlands het lef hebt dat past bij Porteum.

Ben je een ervaren tweedegraadsdocent Nederlands in opleiding voor je eerstegraads bevoegdheid? Dan nodigen we jou ook van harte uit te solliciteren.

Solliciteren
Twijfel niet langer en solliciteer zo snel mogelijk. Gebruik hiervoor ons sollicitatieformulier. We kijken uit naar je motivatie.

Meer informatie
Vragen over deze vacature? Onze afdelingsleider havo/vwo, Rieks de Roo, beantwoordt ze graag via r.de.roo@porteum.nl.

Voor meer informatie over onze toekomstvisie kun je terecht bij ons hoofd HR, Els den Boer, via e.den.boer@porteum.nl.

Solliciteer