Docent Nederlands en Rekenen in Utrecht

Voor de Academie voor Zorg en Welzijn niveau 2 / Entree opleidingen van MBO Utrecht zijn wij vanaf 1 februari 2022 op zoek naar een docent Nederlands en Rekenen voor 0,6 fte. Het gaat hierbij om lessen Nederlands voor de Entree opleiding van 1F-3F en Rekenlessen voor niveau 2 op 2F niveau. Wij zijn gehuisvest aan de Australiëlaan 23 in Utrecht.

Wat ga je doen?
Je werkt in het team Helpende Zorg en Welzijn en/of Entree opleidingen, dat zich richt op onze studenten van niveau 1 en 2. Je werk is divers en afwisselend. We zoeken een docent die flexibel, vakbekwaam, een aanpakker en een echte samenwerker is. En last but not least beschik je ook over de nodige humor. 

Je functie zal bestaan uit onder andere:

 • Verzorgen van lessen Nederlands en Rekenen;
 • participeren in teamontwikkelingsactiviteiten;

Studenten
De studenten zijn in de leeftijd van 16 tot ongeveer 23 jaar. De studenten komen van het Praktijkonderwijs, VSO maar ook van het VMBO TL en zitten bij elkaar in de klas. Daarnaast hebben de studenten een multiculturele achtergrond.
De studenten zijn gebaat bij uitdagende, leerzame lessen die gestructureerd zijn en goed voorbereid.

Het team
We zijn een kleinschalig en warm team. We werken resultaatgericht en doen veel zelfstandig. Allemaal hebben we eigen expertgebieden en taken waar we met zijn allen eindverantwoordelijk voor zijn. Elk teamlid heeft de student op de eerste plaats staan. 

Je profiel
Wij zoeken een docent die Nederlands en Rekenen kan geven. Je hebt ervaring en/ of veel affiniteit met de doelgroep van jongeren op niveau 1-2 en bent in staat om jongeren te motiveren en te begeleiden in het leren op school en tijdens de stage. Het gaat om de maandagen, woensdagen en donderdagen.

We zoeken een teamspeler die verantwoordelijkheid durft te dragen voor teamtaken. Het team Entree opleidingen en HZW volgt dit en komend schooljaar een intensief scholingsprogramma in het kader van kwaliteitsverbetering. Van alle docenten verwachten we dat zij een actieve bijdrage hieraan leveren.

Wat heb je daarvoor nodig?

Heb je een lesbevoegdheid voor het MBO? Heel mooi! Maar ook als je geen lesbevoegdheid hebt, word je van harte uitgenodigd te solliciteren. We kunnen dan kijken naar mogelijkheden. Daarnaast beschik je over:

 • Goede communicatieve vaardigheden naar studenten, medewerkers en externen;
 • Ervaring in het differentiëren naar niveau in de klas;
 • Bedreven in bedenken en toepassen van activerende werkvormen; 
 • Affiniteit met de doelgroep en sterk in het bouwen van een pedagogische relatie; 
 • Inzetbaar op maandag, woensdag en donderdag.

Wij bieden

 • een afwisselende baan;
 • een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega’s;
 • in eerste instantie een aanstelling tot einde schooljaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand;
 • een salaris in schaal LB CAO MBO met een minimum van € 2.961,- bruto per maand en een maximum van € 4.429,- bruto per maand bij een volledige betrekking, afhankelijk van ervaring en aantoonbare kennis en capaciteiten.

Solliciteren
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan per mail contact op met mevrouw N. (Natanja) de Kok (nakk@mboutrecht.nl). Je kunt je sollicitatie (CV + brief) richten aan mevrouw N. de Kok, teamleider HZW/ Entree opleidingen. Reageren kan tot en met 26 januari 2022. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 27 januari 2022 in de middag vanaf 12:00 uur. Druk op de sollicitatieknop en dien via het sollicitatieformulier je motivatiebrief en CV in.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Solliciteer