Docent Nederlands in Lelystad

Als docent Nederlands bij Porteum Lyceum (havo/vwo) zie jij jouw leerlingen écht staan. En jouw invloed reikt verder dankzij jouw innovatieve kijk op het onderwijs.

Als docent Nederlands bij Porteum Lyceum (havo/vwo) zie jij jouw leerlingen écht staan. En jouw invloed reikt verder dankzij jouw innovatieve kijk op het onderwijs.

We kunnen geen dag zonder de Nederlandse taal. Dat geldt zeker voor onze leerlingen in de onderbouw van de havo en het vwo. Met jouw onderwijsvisie en passie voor de doelgroep, weet jij op creatieve wijze het vak Nederlands op deze leerlingen over te brengen. Jij past het onderwijs aan naar hun behoefte. Een mooie uitdaging die jij zonder twijfel aan durft te gaan. Dat doe je bij Porteum, een school die volop in ontwikkeling is en waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst openliggen.

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Jouw focus op de leerlingen is net zo scherp als het direct spotten van de kleinste spelfoutjes. School is namelijk niet alleen nieuwe kennis vergaren, het helpt je ook vormen wie je bent. Met die mindset help jij jouw leerlingen voor, tijdens en na lestijden. Je staat voor ze klaar wanneer nodig. Er ligt een duidelijk plan, maar jij krijgt de ruimte om zelf een creatieve invulling aan jouw lessen te geven. Als docent Nederlands begint dat bij het:

 • verzorgen van het vak Nederlands aan onze leerlingen in de onderbouw havo en vwo.
 • fungeren als inspirerend coach voor jouw eigen mentorklas.
 • Samenwerken met je collega's aan de doorontwikkeling van nieuwe lesmethodes.

Samen is beter
Onze nieuwe, ruime en duurzame Porteum-campus is dé plek waar je met leerlingen en collega's samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Wat ons betreft maak jij zo snel mogelijk de sectie Nederlands in het onderbouwteam van Porteum Lyceum (havo en vwo) compleet. Als docent Nederlands kun jij rekenen op je collega's; stuk voor stuk professionele en betrokken docenten, die graag in ontwikkeling blijven en denken in mogelijkheden. Net als jij! Want in een nieuwe school is niet altijd alles vanzelfsprekend, dat biedt uitdagingen maar zéker ook kansen.

Jouw lef wordt beloond

 • brutomaandsalaris tot € 4.573 (LB) plus eindejaarsuitkering
 • reiskostenvergoeding
 • studieverlof en opleidingsbudget
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en doorontwikkeling
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof
 • goede pensioenregeling

Meer dan een docent
Uiteraard heb je een onderwijsbevoegdheid docent Nederlands. Er zijn mogelijkheden om de uren tijdelijk aan te vullen naar 1,0 fte met eerstegraadslessen. Mocht je daar interesse in hebben, geef dit dat aan bij je sollicitatie.
Dat jij liefde voor het vak hebt, spreekt voor zich. Daarbij heb je een groot hart voor de doelgroep. Maar bovenal ben jij dé docent Nederlands die:

 • gedreven zoekt naar de mogelijkheden het eigen onderwijs te blijven verbeteren.
 • Lef toont en initiatief neemt wanneer het de leerling verder helpt.


Nog volop in de weer met je LIO? Ook dan ontmoeten we jou (en eventuele klasgenoten) graag.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú
Jij maakt werk van kansen. Laat zien dat jij als docent Nederlands het lef hebt dat past bij Porteum.

Solliciteren
We kijken uit naar je sollicitatie. Vul ons sollicitatieformulier in en verzend dit vóór 13 februari 2023, want dan sluit de vacature.

Informatie
Meer informatie over deze vacature? Onze afdelingsleider havo/vwo, Sandra Kerkhof, beantwoordt ze graag via s.kerkhof@porteum.nl

Voor meer informatie over onze toekomstvisie kun je terecht bij ons hoofd HR, Els den Boer, via 06 – 14 99 79 34.

Solliciteer