Docent Nederlands in Oldenzaal

Ben jij de enthousiaste en professionele, eerstegraads docent Nederlands, die zich samen met een team van betrokken collega's, wil inzetten voor goed onderwijs? Past lesgeven aan havo- en vwo- leerlingen goed bij jou? Dan maken wij graag kennis met je!

Jouw verantwoordelijkheden

Je geeft lessen Nederlands aan leerlingen in klas 4 en hoger van het havo en vwo.

Samen met jouw collega's ontwerp je een samenhangend en uitdagend onderwijsaanbod, waarmee het lukt de leerlingen uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.

Je benut de mogelijkheden van digitaal leren en je lessen kenmerken zich door een constructieve werksfeer, mede als gevolg van een activerende didactiek. Monitoren van leervorderingen, formatief toetsen en het geven van persoonlijke feedback maken deel uit van deze didactiek. Daarnaast kan het verrichten van ondersteuningswerkzaamheden, binnen je eigen vakgebied Nederlands, voor leerlingen die het afgelopen schooljaar achterstand hebben opgelopen tot de mogelijkheden behoren.

Jouw profiel

Je beschikt over een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak Nederlands. Net als je teamgenoten ben je betrokken bij het onderwijs en bij de leerling. De kans om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen van het vak Nederlands pak je met beide handen aan. Door jouw pedagogische en didactische kwaliteiten én affiniteit met de bovenbouw havo/vwo vind je bovendien gemakkelijk aansluiting bij de doelgroep.

Eigenschappen waarin jij je herkent zijn: resultaatgericht, initiatiefrijk, analytisch vermogen, ontwikkelaar en teamspeler. Beschik je daarnaast over de vaardigheden om een toonaangevende rol te spelen op het gebied van onderwijs en ICT? Dan zijn we extra benieuwd naar jouw sollicitatie.

Jouw werkplek

Het Twents Carmel College (TCC) verzorgt voor Noordoost Twente een breed aanbod voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, geïntegreerd en breed opgezet vmbo met leerwegondersteunend onderwijs, havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen wordt gegeven op 6 locaties in Oldenzaal, Losser en Denekamp. Er werken ruim 500 medewerkers.

Locatie Lyceumstraat biedt havo- en vwo-onderwijs aan de leerlingen van leerjaar 3 en hoger. We doen recht aan de basiseisen voor het voortgezet onderwijs; daarnaast hebben we aandacht voor de individuele leerlingen met een aanpak die afgestemd is op ieders persoonlijke mogelijkheden.

We handelen op basis van wederzijds respect en gezond verstand. Af en toe verrassen we elkaar en daar leren we van. Op deze manier komt iedereen tot zijn recht. Doordat de basis op orde is, hebben we ruimte om te exploreren, te ontdekken, zodat elke leerling zich maximaal kan ontplooien en het beste uit zichzelf kan halen.

Ons aanbod

Het betreft een baan van 0,4 – 0,8 fte, m.i.v. maandag 7 maart 2022 of indien mogelijk eerder. Conform de CAO VO ontvang je een salaris van maximaal 5.087 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (LC).

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Het Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Werken bij Stichting Carmelcollege betekent werken bij een werkgever met een aantrekkelijk loopbaanbeleid.

Meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij:

Contactpersoon: Mevrouw (Emmily) de Vries
Functie: Adjunct-directeur bovenbouw
Telefoonnummer: 06-51536436

Tijdens de voorjaarsvakantie (van 21 februari  2022 tot en met 28 februari 2022) is de school gesloten maar is het bovengenoemd telefoonnummer gewoon bereikbaar. 

Reageren

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.

(Bij voldoende reacties wordt de vacature offline gehaald en is het niet meer mogelijk te reageren.)

 Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

1e graads

Schaal LC, maximaal 5.087,- euro bruto per maand bij een volledige baan. Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Solliciteer