Docent Nederlands in Oss

Als docent Nederlands laat jij onze leerlingen ervaren hoe belangrijk de Nederlandse taal in het dagelijks leven is. Weet jij jouw enthousiasme en passie voor jouw vak over te brengen op onze leerlingen? Reageer dan op deze vacature!

Wat ga je doen?

Het vak Nederlands kent geen geheimen voor jou. Jij bent een docent die het enthousiasme over de Nederlandse taal, cultuur en literatuur uitstraalt naar leerlingen. Die bevlogenheid en vakkennis breng jij over in uitdagende en afwisselende lessen aan de onder- en bovenbouw van de mavo/havo. Daarbij maak je gebruik van verschillende leermethodes.

Jij helpt bijvoorbeeld leerlingen teksten en verhalen daadwerkelijk te begrijpen. Of het nu gaat om nieuwsartikelen of literatuur: je leert ze tussen de regels doorlezen en de structuur en het doel van de tekst inzien. Met passende oefeningen voor tekstbegrip laat jij leerlingen hun woordenschat vergroten en hun blikveld verbreden. Zo leren ze betekenis toekennen aan de gelezen tekst en ervaren ze meer plezier in het gebruik van onze taal. De lesdagen zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag. 

Hier ga je werken

Met 4.400 leerlingen en ongeveer 550 collega’s is Het Hooghuis de enige brede scholengroep in Oss en omgeving. Verdeeld over zes scholen vind je hier alle typen onderwijs: praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Maar dat is lang niet alles wat we in huis hebben.

Het Hooghuis kleurt je leven. Het is een inspiratiebron, met de gedrevenheid om jongeren een voorsprong te geven in de wereld van morgen. En daar kom jij in beeld. Jij ontwerpt dynamisch en innovatief onderwijs, als antwoord op de leer- en ontwikkelvragen van onze leerlingen. Digitale vaardigheid is hierbij niet meer weg te denken.

Je hebt niet alleen aandacht voor de leerprestaties van onze leerlingen, maar ook voor socialisatie en de vorming van hun persoonlijkheid. Je creëert een veilig en open leerklimaat waarin docenten en leerlingen respectvol met elkaar omgaan en beiden alle ruimte krijgen om zichzelf te zijn.

Jij coacht, inspireert, werkt samen en laat samenwerken. Hierbij bouw je vol overtuiging op onze vijf V’s: Verbinding, Vertrouwen, Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Verantwoording. Waarom? Omdat het je voldoening geeft om jongeren te helpen uitgroeien tot zelfbewuste en gelukkige mensen.

Bij Het Hooghuis leren we met én van elkaar. Samen met je collega’s geef jij kleur aan ons onderwijs.

Het Mondriaan College leert haar leerlingen vaardigheden waarmee ze in de wereld vooruit kunnen. Op deze Hooghuis-locatie, waar de opleidingen mavo en havo zijn gevestigd, is de sfeer goed en voelen leerlingen zich veilig en gehoord. Met de mogelijkheid van een tweejarige brugklasperiode, krijgen zij ruim de tijd om te ontdekken waar hun talenten liggen en te kiezen voor een onderwijsniveau dat bij hen past. Omdat het niet alléén maar gaat om succesvol leren en presteren, is er volop aandacht voor creativiteit, presentatievaardigheden en doe-dagen. Cambridge English brengt een internationale toekomst dichterbij en als ‘Vecon Business School’ bieden we ondernemende leerlingen een vliegende start. Op het Mondriaan College helpen we de leerlingen groeien op volle snelheid. We denken in mogelijkheden en we zien kansen, zie jij dat ook?

Wil je meer informatie over de school en onze locaties, klik hier.

Wat breng je mee?

  • Je krijgt energie van lesgeven en bent didactisch en pedagogisch onderlegd;
  • Je bent (bijna) in het bezit van een 2e graads lesbevoegdheid Nederlands;
  • Aantoonbare kennis en affiniteit met het vak Nederlands en het lesgeven binnen het VO;
  • Je motiveert en begeleidt de leerlingen om hun doelen te behalen;
  • Je bent beschikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag. In overleg zijn andere dagen bespreekbaar. 

Dit is wat wij bieden

Wij bieden een baan van 0,36 fte tot maximaal 0,4 fte. Het gaat om een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof met ingang van 1 april 2023 tot aan het einde van het schooljaar. Je ontvangt een passend salaris vanuit de CAO VO; Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Bij Carmel kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO VO zoals bijvoorbeeld 8,33% eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), 8% vakantietoeslag, een goede pensioenregeling en tegemoetkoming in de reiskosten woon- werkverkeer. 

  • We investeren graag in jouw ontwikkeling.
  • Je komt te werken op een school met een positieve en collegiale werksfeer.

Zijn wij een match?

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je interesse maar toch nog een vraag? Mail dan naar Robbert van der Veer, bereikbaar op r.vanderveer@hethooghuis.nl.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

2e graads

Schaal LB, maximaal 4.573,- euro bruto per maand bij een volledige baan.

Solliciteer