Docent Nederlands in Rotterdam

Wie zoeken wij?
Wij zijn per direct op zoek naar een ambitieuze docent Nederlands, ter vervanging van een collega voor de rest van het schooljaar. Je bent een gedreven docent met een positieve houding die onze leerlingen weet te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Je legt de lat voor jezelf en je collega's hoog zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Je komt te werken in een hechte vakgroep met bevlogen en betrokken collega’s die van en met elkaar willen leren. Dit team bruist van de initiatieven om uitdagend en vernieuwend (literatuur)onderwijs te realiseren. Wij beseffen zeer goed dat onze docenten de kwaliteit van ons onderwijs bepalen. Daarom krijg je op de Hugo alle ruimte om jezelf professioneel te ontwikkelen.

Het betreft in eerste instantie een vacature van 0,3 tot 0,4 fte, tijdelijk tot en met het einde van het schooljaar. Het betreft lessen in de derde klassen mavo en havo (8 tot 9 lesuren). Voor deze lessen zoeken we per direct vervanging. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het aantal lesuren per 18 april 2022 uit te breiden wegens zwangerschapsvervanging, ook tot het einde van het schooljaar. Een volledige betrekking behoort daarmee per 18 april 2022 tot de mogelijkheden. Deze lessen betreffen zowel onderbouw- als bovenbouwuren.

Wij nodigen zowel eerste- als tweedegraads docenten uit om te solliciteren. Ook studenten die een opleiding volgen tot het docentschap Nederlands vragen wij om te solliciteren. Wij zoeken een docent die zo spoedig mogelijk kan starten.

Wat vragen wij?
Een collega die

  • over een relevant diploma beschikt, bij voorkeur met een onderwijsbevoegdheid en anders bereid is deze alsnog te behalen.
  • goed kan omgaan en prettig kan communiceren met onze leerlingen.
  • oog heeft voor de individuele behoeften van leerlingen en leerlingen verder wil brengen in de persoonlijke ontwikkeling.
  • zowel pedagogisch als didactisch goed onderlegd is.

Wat kunnen wij bieden?
Een fijn team van ongeveer 85 collega’s die samen zorgen dat de leerlingen elke dag goed onderwijs krijgen in een prettige sfeer en in een veilig gebouw. Ervaring met de doelgroep leerlingen of soortgelijke werkzaamheden is een pre. Afhankelijk van bevoegdheid, kennis en ervaring wordt de functie als LB of LC gewaardeerd. De CAO-VO-2021 is van toepassing.

Nadere informatie en solliciteren:
Onze school
OSG Hugo de Groot is een school voor mavo, havo en vwo. Binnen het vwo bieden wij zowel atheneum als gymnasium aan. Daarnaast hebben we een ISK, waar leerlingen die nog maar kort in Nederland wonen, kennismaken met het Nederlandse onderwijs.

Op Hugo de Groot zijn we betrokken met elkaar. Het zit in ons DNA om niet alleen naar onszelf te kijken en er voor anderen te zijn. Onze docenten en onze leerlingen kennen elkaar, we zijn hecht en niemand wordt buitengesloten. En we geven ook wat terug aan de maatschappij: onze leerlingen houden daar voor de rest van hun leven mooie herinneringen aan over.

De Hugo de Groot biedt veel begeleiding aan nieuwe collega’s. Wij bieden begeleiding vanuit de sectie, vanuit onze coaches, vanuit ons managementteam en ons zorgteam. Daarnaast is er veel intervisie, zodat nieuwe collega’s snel bekend zijn met de sfeer en de cultuur op de Hugo de Groot.
 
Solliciteren
U kunt tot zondag 6 maart 2022 uw schriftelijke sollicitatie met cv richten aan dhr. J. Perdaan, directeur OSG Hugo de Groot, via e-mailadres secretariaat@osghugodegroot.nl. Voor meer informatie over de functie en procedure kunt u contact opnemen met dhr. J. Perdaan via j.perdaan@osghugodegroot.nl of 010 – 283 11 66. De sollicitatiegesprekken zullen zoveel mogelijk in de week van 7 maart plaatsvinden. Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer