Docent Nederlands (vacaturenr. 3691) in Panningen

Het Bouwens is een middelbare school die onderwijs verzorgt aan circa 1400 leerlingen en waar vol gedrevenheid gewerkt wordt, op alle niveaus, van vmbo tot en met gymnasium. De ontwikkeling van de leerling staat centraal. De school is een waardevolle schakel tussen gezin en maatschappij. Daarom halen we de buitenwereld naar binnen en gaan zelf naar buiten. Zo bieden we een actieve omgeving waarin leerlingen en onderwijsprofessionals kennis delen.

Laat jij graag leerlingen het belang van de Nederlandse taal inzien? Lukt het jou om deze leerlingen jouw kennis van een van de moeilijkste talen om te leren, toch op een boeiende manier over te brengen? Geef jij op een zinvolle manier les, zorg je voor voldoende afwisseling en heb jij affiniteit met onze doelgroep?

Nederlands een moeilijke taal? Niet voor jou! En dat breng jij graag over op jouw leerlingen. Wij zoeken een enthousiaste 2de graads docent Nederlands voor het Bouwens van der Boijecollege. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van inspirerende en uitdagende lessen in het vak Nederlands aan onze leerlingen. Je neemt ze tijdens jouw lessen mee op een ontdekkingstocht door de historie en de toekomst van de Nederlandse taal. Je weet te differentiëren en de lesstof op verschillende manieren uit te leggen en door jouw manier van lesgeven weet je jouw leerlingen te prikkelen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ook geef je ze voldoende om te ontdekken en zelf te leren. Je bent een coach voor je leerlingen en tegelijkertijd een prettige energieke collega voor je team. Je ontwikkelt nieuwe lesplannen, handelt voorkomende administratieve werkzaamheden behorende bij jouw functie af en levert op een proactieve wijze een bijdrage binnen onze sectie Nederlands.

Het betreft een vacature voor 0,8 fte ter vervanging van een afwezige collega. Op dit moment is de einddatum nog niet bekend.
Het salaris wordt ingeschaald in OP schaal LB van de CAO VO (tussen € 3001,= en 4573,= bruto per maand op basis van 36,86 uur). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, kun je met fiscaal voordeel een fiets of een telefoon aanschaffen of korting ontvangen op jouw zorgverzekering. En je viert samen met de leerlingen vakantie tijdens de schoolvakanties

Wij vragen

  • Een enthousiaste docent die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor de Nederlandse taal;
  • Ervaring in het geven van lessen in het vak Nederlands;
  • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen;
  • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Nederlands
  • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Nederlands maar bent daarnaast ook flexibel, zelfstandig en ondernemend.

Wij bieden
Een aantrekkelijk primair en secudair arbeidsvoorwaardenpakket:

  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13de maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een keuzebudget, naar eigen inzicht in te zetten, voor extra verlof, kinderopvang of een extra uitkering
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet of fitnessabonnement te kopen
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Geïnteresseerd?
Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Ingrid Hebben (teamleider) via I.hebben@stichtinglvo.nl of Pascal Meyer (sectievoorzitter), via e-mail p.meyer@stichtinglvo.nl

Solliciteer