Docenten Nederlands in Lelystad

Leerlingen echt voorbereiden op een kansrijke carrière. Dát doe jij als docent Nederlands in het vmbo b/k of tl van Porteum.

Leerlingen echt voorbereiden op een kansrijke carrière. Dát doe jij als docent Nederlands in het vmbo b/k of tl van Porteum.

Goed en fout taalgebruik, spelling, spreken en presenteren, nieuwe woorden en jongerentaal. We kunnen geen dag zonder de Nederlandse taal. Dat geldt zeker voor onze leerlingen in het vmbo. Zowel in het vmbo-basis/kader als in de tl zitten we te springen om talentvolle docenten. Full-time of part-time, tijdelijk of in vaste dienst. Weet jij als docent Nederlands met jouw onderwijsvisie en passie voor de doelgroep, op creatieve wijze het vak Nederlands op deze leerlingen over te brengen? Twijfel niet langer en ga de uitdaging aan op Porteum, een school die volop in ontwikkeling is en waar kansen en mogelijkheden voor de toekomst openliggen.

Kleur buiten de lijntjes bij Porteum
Jouw focus op de leerlingen is net zo scherp als het direct spotten van de kleinste dt-foutjes. School is namelijk niet alleen nieuwe kennis vergaren, het helpt je ook vormen wie je bent. Met die mindset help jij jouw leerlingen voor, tijdens én na lestijden. Je staat voor ze klaar wanneer nodig. En jouw lesmethodes? Die gaan het liefst buiten de traditionele en klassieke manier van onderwijzen om, want we staan aan het begin van een nieuw tijdperk. Jij laat jouw creativiteit los als docent Nederlands bij het:

 • op creatieve wijze verzorgen van het vak Nederlands
 • samenwerken met je collega's aan het verbeteren van ons onderwijs.

Ook als LIO-er ben je van harte welkom. Wellicht ben je een talentvolle zij-instromer en heb je affiniteit met de Nederlandse taal? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

Samen is beter
De gloednieuwe, hypermoderne, ruime en duurzame Porteum-campus met innovatieve IT- en klimaatsystemen is dé plek waar je met leerlingen en collega's samen leert, leeft en werkt aan je eigen toekomst en die van de wereld om je heen. Porteum is goed bereikbaar met de auto, fiets én openbaar vervoer.

Zo snel mogelijk maak jij de vakgroep Nederlands op Porteum College (ons vmbo) compleet. Jouw collega's zijn vakkundige en enthousiaste mensen die graag in ontwikkeling blijven en denken in mogelijkheden, net als jij! Want in een nieuwe school als Porteum is nog niet alles vanzelfsprekend. Dat biedt uitdagingen maar zeker ook kansen.

Jouw lef wordt beloond

 • brutomaandsalaris tot € 4.366 (LB) plus eindejaarsuitkering.
 • een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • het aantal uren is bespreekbaar.
 • reiskostenvergoeding.
 • cafetaria-regeling met onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.
 • diverse verlofregelingen waaronder (betaald) ouderschapsverlof, een individueel keuzebudget aan verlofuren t.b.v. duurzame inzetbaarheid en zorgverlof.
 • studieverlof en opleidingsbudget.
 • ruime mogelijkheden als het gaat om nascholing en loopbaanontwikkeling.
 • pensioenregeling.

De toekomst van nieuw onderwijs begint nú
Jij maakt direct werk van kansen. Neem het heft zelf in handen en solliciteer op deze functie docent Nederlands bij Porteum.

Solliciteren
Twijfel niet langer en solliciteer via ons sollicitatieformulier. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze afdelingsleider vmbo, Pieter Spronkers, via p.spronkers@porteum.nl.

Vragen over onze toekomstvisie? Ons hoofd HR, Els den Boer, beantwoordt ze graag via e.den.boer@porteum.nl

Solliciteer