Een enthousiaste docent Nederlands voor de afdeling ISK (0,6 – 1,0 fte) in Rotterdam

Wie zoeken wij? OSG Hugo de Groot heeft een vacature voor een tweedegraads docent Nederlands in de afdeling ISK, een afdeling voor Anderstalige Nieuwkomers. De vacature betreft 0,6 tot 1,0 fte. Er is mogelijk uitzicht op een vast dienstverband daarna, wanneer er formatieve ruimte is en het aantal instromende leerlingen hoog blijft.

Wij zoeken een docent met voldoende opleiding, ervaring en affiniteit voor deze doelgroep, die het onderwijs op een uitdagende manier kan vormgeven. De leerlingen van de ISK zijn 12 tot 18 jaar oud en volgen onderwijs op het niveau van mavo/havo/vwo.

Karakteristiek van de functie
De inschaling is in salarisschaal LB. De docent LB is in de eerste plaats docent. Dat betekent het in teamverband verzorgen van onderwijs aan in principe alle groepen leerlingen van de school. Naast de primaire taak van het verzorgen van onderwijs is de docent LB met de uitvoering van andere schooltaken belast en levert de docent LB een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van het vakgebied.

Wat vragen wij?
Een collega die:

  • beschikt over een 2e graads onderwijsbevoegdheid voor het vak waarin hij/zij het onderwijs verzorgt, of daarvoor studerend is.
  • zelfstandig en in teamverband kan werken en staat open voor “best practices” van collega’s.
  • aantoonbaar werkt aan zijn professionele ontwikkeling.
  • goed kan omgaan en prettig kan communiceren met onze leerlingen.
  • oog heeft voor de individuele behoeften van leerlingen en leerlingen verder willen brengen in de persoonlijke ontwikkeling.
  • zowel pedagogisch als didactisch goed onderlegd is.

Wat kunnen wij bieden?
Een fijn team van ongeveer 100 collega’s die samen zorgen dat de leerlingen elke dag goed onderwijs krijgen in een prettige sfeer en in een veilig gebouw. Ervaring met de doelgroep leerlingen of soortgelijke werkzaamheden is een pre. Inschaling binnen de LB-functie is afhankelijk van bevoegdheid, kennis en ervaring. De CAO-VO-2021 is van toepassing.

Nadere informatie en solliciteren:
Onze school OSG Hugo de Groot is een school voor mavo, havo en vwo. Binnen het vwo bieden wij zowel atheneum als gymnasium aan. Daarnaast hebben we een ISK, waar leerlingen die nog maar kort in Nederland wonen, kennismaken met het Nederlandse onderwijs.
Op Hugo de Groot zijn we betrokken met elkaar. Het zit in ons DNA om niet alleen naar onszelf te kijken en er voor anderen te zijn. Onze docenten en onze leerlingen kennen elkaar, we zijn hecht en niemand wordt buitengesloten. En we geven ook wat terug aan de maatschappij: onze leerlingen houden daar voor de rest van hun leven mooie herinneringen aan over.
De Hugo de Groot biedt veel begeleiding aan nieuwe collega’s. Wij bieden begeleiding vanuit de sectie, vanuit onze coaches, vanuit ons managementteam en ons zorgteam. Daarnaast is er veel intervisie, zodat nieuwe collega’s snel bekend zijn met de sfeer en de cultuur op de Hugo de Groot.
 
Onze scholengroep
OSG Hugo de Groot is onderdeel van SNZ. Samen met het Olympia College, RVC de Hef en het Einstein Lyceum vertegenwoordigen wij het complete aanbod van openbaar voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid. Vanuit die identiteit staan wij mede aan de basis van het Rotterdam van morgen. Zeker in deze tijd, nu Zuid in beweging komt en de versnellende vernieuwing actueler is dan ooit, ontstaat er een belangrijke opgave voor het onderwijs om aan te haken en mee te vernieuwen. Wij vinden dat onze leerlingen op Zuid het verdienen om mee te gaan in die vernieuwing. Sterker nog, zij moeten die vernieuwing in de toekomst zelf vormgeven.  
Om dat te bereiken, leggen we de lat voor onszelf hoog. Met uitdagend en ambitieus onderwijs, in constante verbinding met de maatschappij, willen wij onze leerlingen opleiden tot betrokken en zelfbewuste jongvolwassenen. Om dit te realiseren, zijn wij altijd op zoek naar bevlogen onderwijzers, ondersteuners en leidinggevenden, die met ons het Rotterdams openbaar onderwijs op Zuid verder willen ontwikkelen. Want het beste wat het openbaar onderwijs te bieden heeft, hoort hier op Zuid, vinden wij. Help jij ons de volgende stap te zetten?
 
Solliciteren
U kunt tot en met zondag 5 maart a.s. uw schriftelijke sollicitatie met CV richten aan dhr. C. van der Voordt, teamleider ISK OSG Hugo de Groot, via e-mailadres secretariaat@osghugodegroot.nl. Voor meer informatie over de functie en procedure kunt u contact opnemen met dhr. C van der Voordt via c.vandervoordt@osghugodegroot.nl of telefonisch via 010 – 283 11 66. Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Website: www.osghugodegroot.nl
 
Tel: 010 – 283 11 66
 

Solliciteer