Leesbevorderaar in Amsterdam

Om onze leerlingen te ondersteunen bij hun taalontwikkeling zoekt het Mundus College met spoed een ambitieuze, enthousiaste en gedreven:

Leesbevorderaar met sterke pedagogische vaardigheden.

Schaal 8 + toelagen | 0,6 fte | projectaanstelling | Amsterdam

Je komt een team van 3 collega's versterken. Je wordt ingezet in verschillende klassen, op momenten dat er geen reguliere docent beschikbaar is. Je verzorgt het programma om kinderen te helpen bij hun taalontwikkeling. Het taalniveau binnen onze klassen is erg divers. Het kan zijn dat je werkdag begint bij een reguliere vmbo-klas, je het uur daarop in een Praktijkklas zit en vervolgens bij een klas voor Eerste Opvang Anderstaligen. Je kunt ook ingezet worden als ondersteuning van een docent bij reguliere lessen, op het moment dat er geen invallessen noodzakelijk zijn. Daarnaast ben je bereid om ondersteunende werkzaamheden uit te voeren, die ertoe bijdragen dat onze reguliere lessen zo optimaal mogelijk verlopen.

Prima salaris, extra toeslagen, veel vakantie, fijne werk-privé balans en meer!
Werken bij het Mundus College betekent werken bij een onderwijsinstelling met een informele, open en verbindende werksfeer. Daar bovenop biedt het Mundus College:

  • Een prima bruto maandsalaris: max. € 3.686,- (schaal 8) bij een functieomvang van 100%;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Een vakantie-uitkering van 8%;
  • Een arbeidsmarkttoelage die elk schooljaar wordt toegekend: vorig schooljaar betrof deze 6,5%, voor dit schooljaar moet het percentage nog vastgesteld worden;
  • Veel vakantiedagen;
  • Een fijne werk-privé balans;
  • Aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid;
  • Ruimte voor eigen ontwikkeling en professionalisering.

Mundus College biedt in eerste instantie per direct (tot en met 31 juli 2023) een projectaanstelling aan van 0,6 fte. Naast de reguliere (school)vakanties heb je recht op 90 uur bij fulltime, wat ingezet kan worden voor taakverlichting op individueel niveau. Ook kan je gebruikmaken van diverse fiscaal vriendelijke regelingen.

Functie-eisen:
Je voelt je thuis binnen onze doelgroep, kunt zelfstandig het pedagogisch klimaat binnen onze diversiteit in de klassen bewaken, bent in staat je aan te passen aan het taalniveau van de klas en vindt het bovenal leuk om kinderen te enthousiasmeren voor taal en lezen.

Achtergrond
In het kader van de NPO-gelden (nationaal plan onderwijs) besteden we tijdens de invaluren meer aandacht aan leesbevordering van onze leerlingen. We zoeken leesbevorderaars die het programma (dat is samengesteld door de Taalbeleid Groep van de school) voor verschillende klassen uitvoeren. Om het plezier in lezen en taalverwerving te bevorderen en dit programma effectief uit te voeren is het vooral van belang dat de leesbevorderaars over pedagogische bekwaamheid beschikken, die past bij de doelgroep van het Mundus College.

Mundus College
Het Mundus College is een school in Nieuw West die zich onderscheidt door haar diversiteit en ambitieuze onderwijsprogramma's. In een buurt waar kansengelijkheid niet vanzelfsprekend is proberen wij het onderwijsaanbod op een zo goed mogelijke manier vorm te geven. Het Mundus College is gevestigd aan de Burgemeester Hogguerstraat 2 in Amsterdam.

Wil je solliciteren?

Upload je cv en brief via de sollicitatiebutton. Je kunt uiterlijk tot en met 1 oktober 2022 reageren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw L. Buiting teamleider, via l.buiting@mundus.espritscholen.nl of 020-5854854.

Interne kandidaten hebben voorrang.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer